16e Brouwerijconcerten: de tribute bands edition

Ook dit jaar is de binnenkoer van Brouwerij Roman opnieuw het decor van de Brouwerijconcerten. Deze gaan door iedere woensdag van juli en de eerste van augustus. Vijf weken lang kan je genieten van de beste tribute bands én het lekkerste bier! De concerten starten telkens om 20u30 (deuren 19u), inkom is gratis. 

 

Tribute edition

Het recept van de Brouwerijconcerten is intussen alom gekend: iedere week brengt een andere band het beste van zichzelf en dat in combinatie met een fris biertje (of één van onze limonades voor de jongsten)! Wat wel anders is in tegenstelling tot vorige edities, is dat er voor het eerst in zestien jaar enkel tribute bands geprogrammeerd staan. Deze bands hebben allemaal maar één doel voor ogen: het best mogelijke eerbetoon brengen aan de artiesten waar zij naar opkijken!

Het programma van de 16e Brouwerijconcerten ziet er als volgt uit:

Woensdag 5 juli: De boM - Tribute Doe Maar

‘De boM’ is een in 2012 opgericht Vlaams eerbetoon aan de Nederlandstalige popgroep Doe Maar. De originele band was vooral tussen 1978 tot 1984 razend populair, maar ook vandaag wordt hun muziek nog gesmaakt. Met veel passie brengt De boM op 5 juli hits zoals Belle Hélène, 32 jaar, één nacht alleen,...

Woensdag 12 juli: IC/TC - Tribute AC/DC

Op 12 juli zet de Belgische tribute band 'IC/TC' de brouwerij in vuur en vlam! Zo zal de band alle klassiekers brengen van de Australische rockband AC/DC. De bandleden van IC/TC willen hun idolen zo goed mogelijk eren door zowel hun look als hun stemgeluid af te stemmen op de orignele band.

 

 

Woensdag 19 juli: Beatles By Girls - Tribute The Beatles

'Beatles By Girls'... De naam van deze tribute band geeft al meteen prijs wat je mag verwachten: de grootste Beatles hits gebracht door enkel en alleen vrouwen. De dames van Beatles By Girls nemen je tijdens hun optreden op 19 juli mee naar het Liverpool van de jaren '60 en laten je genieten van monsterhits als Hey Jude, Yellow Submarine, Let it be,... 

Woensdag 26 juli: U2be - Tribute U2

Tribute band U2be is ontstaan in 2016, nadat eerder dat jaar “CU2PLAY – The Belgian Tribute to Coldplay & U2” frontman Sander Deroo om het leven kwam bij een arbeidsongeval. De band bouwde sinds 2011 een stevige reputatie op als tribute band met optredens over heel Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Na dit tragische verlies beslisten de bandleden om samen te blijven muziek maken en enkel verder te gaan met de U2 tribute en onder een andere naam te werken: U2be. Deze band met internationale allures brengt op 26 juli de grootste klassiekers van U2.

Woensdag 2 augustus: Cosmo's Foger-t - Tribute Creedence Clearwater Revival

Op 2 augustus brengt 'Cosmo's Foger-t' het beste van de legendarische band Creedence Clearwater Revival. De band rond Frankie Saenen (bekend van onder meer The Scabs) zorgt met nummers als Fortunate Son, Proud Mary en Bad Moon Rising voor een stevige portie rock&roll!