ADRIAEN BROUWER DARK GOLD wint 2 gouden medailles

Het ‘Gold’ in de naam Adriaen Brouwer Dark Gold doet dit Oudenaardse bier voortaan alle eer aan. Tijdens de jaarlijkse, internationale bierproefwedstrijd ‘European Beer Star Award 2010’ in het Duitse Nuremberg verkoos een jury van 88 onafhankelijke experts Adriaen Brouwer Dark Gold tot het beste bier in de categorie Belgian Style Strong Ale.


Op 10 november kregen de bezoekers van de beurs 'Brau Beviale' ook de mogelijkheid om alle bieren, die in de prijzen vielen, blind te proeven. Ook zij mochten een top 3 kiezen en plaatsten Adriaen Brouwer Dark Gold op het hoogste schavot. De tweede gouden medaille 'Consumers Favorite Prize' was binnen.

Deze gouden medaille wordt uitgereikt door het Verband Private Brauereien Deutschland, Verband Private Brauereien Bayeren en The Association of Small Independent Breweries in Europe. Hun doel is hulde brengen aan de unieke verzameling van bieren over de hele wereld en de kans geven aan alle brouwerijen om op internationaal vlak te tonen welke authenticiteit en karakter ze in hun mars hebben. De bierproevers kregen in totaal 955 bieren voorgeschoteld, afkomstig uit 34 verschillende landen en verdeeld in 44 categorieën.


Brouwerij Roman is uiteraard zeer blij met deze gouden medailles en ziet dit als een welverdiende beloning voor haar doorgedreven kwaliteitszorg en de manier waarop de jarenlange brouwtraditie op een professionele manier in stand wordt gehouden. Met haar 465 jaar is Brouwerij Roman niet voor niets één van oudste familiale brouwerijen van België.

Adriaen Brouwer Dark Gold (8,5 vol % alc), sinds 2008 toegevoegd aan het uitgebreide Roman-productgamma, is een bruin degustatiebier met zachtzoete afdronk en kenmerkt zich door zijn verrassende karamelsmaak. Verder dragen hoptoetsen, de gebrande en geroosterde mout en het typische Oudenaardse bronwater het volle aroma. Adriaen Brouwer Dark Gold is verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl.

De 17de eeuwse schilder Adriaen Brouwer uit Oudenaarde zou gemeend trots zijn dat een oud bruin bier met zo’n uitgesproken karakter en dat veel levenslust in huis heeft zijn naam draagt en in de prijzen viel.