Brouwerij Roman doet intrede op bio biermarkt

Op woensdag 23 mei lanceert Brouwerij Roman niet één maar twee biobieren - de Adriaen Brouwer Tripel en de Adriaen Brouwer Oaked - en doet daarmee haar intrede op de bio biermarkt. De bieren worden uitgebracht onder het merk Adriaen Brouwer, dat met deze lancering verder uitgebouwd wordt als sterk merk naast Ename en Gentse Strop. 

Adriaen Brouwer Tripel

Het merk Adriaen Brouwer breidt uit met twee degustatiebieren, waaronder de Adriaen Brouwer Tripel. Met ingrediënten als koriander, curaçao en Belgische biohoppen resulteert de Adriaen Brouwer Tripel in een kruidige premium biotripel met 9 procent alcoholvolume. 

Adriaen Brouwer Oaked

De tweede nieuwkomer is de Adriaen Brouwer Oaked (10 procent alcoholvolume). Dit bruine degustatiebier is gebaseerd op het gelimiteerde winterbier ‘Adriaen Brouwer Winter Wood’ en werd dus ook gerijpt op het hout van sherry- en whiskyvaten. De Winter Wood wordt zo een vaste referentie, weliswaar onder een andere naam en 100% biologisch.

Eerste biobieren Brouwerij Roman

De Adriaen Brouwer Tripel en Adriaen Brouwer Oaked zijn beide biobieren. Dat wil zeggen dat alle ingrediënten die gebruikt worden om het bier te brouwen op biologische wijze geteeld worden... En dat is een primeur voor de brouwerij die bestaat sinds 1545. De keuze om biobier te brouwen is er dan ook niet zomaar gekomen. Brouwerij Roman draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Biologische bieren brouwen is dan ook een logische volgende stap binnen het proces van duurzaam ondernemen.

Meester van emoties

Bij nieuwe bieren hoort ook een nieuw design. Adriaen Brouwer staat bekend als ‘Meester van emoties’. Voor het ontwerp van de labels werd dan ook gekozen voor een expressieve Adriaen Brouwer. Ook de Adriaen Brouwer van vijf procent alcoholvolume krijgt een nieuw label waardoor de Adriaen Brouwer familie uniform is. Aan het recept van het ‘Oudenaards Bruintje’ wordt niet geraakt.  

Adriaen Brouwer

2018 is hét jaar van Adriaen Brouwer, zowel van de schilder als van het bier. Adriaen Brouwer werd in 1605 geboren in Oudenaarde. Hij kende een bewogen leven waarin zijn vrije zeden, zijn avontuurlijk karakter en zijn belangstelling voor de zelfkant van het leven centraal stonden… en daarin kon bier natuurlijk niet ontbreken. De link tussen de schilder en het merk Adriaen Brouwer is dus niet ver te zoeken. De stad Oudenaarde organiseert in het najaar een tentoonstelling rond het oeuvre van de schilder in het MOU. En ook bij Brouwerij Roman vond men het dus hoog tijd om het merk onder handen te nemen en opnieuw te lanceren!

De Adriaen Brouwer Tripel en Oaked zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 23 mei!