NIEUW: Adriaen Brouwer Bioblond

Adriaen Brouwer breidt zijn gamma uit met een laag alcoholisch bier: Adriaen Brouwer Bioblond (5,2%). In tegenstelling tot zijn broertjes, de Adriaen Brouwer Tripel en Oaked, heeft deze nieuwe variant een beduidend lager alcoholvolume, maar aan smaak wordt zeker niet ingeboet. Bovendien is ook deze Adriaen Brouwer variant 100% biologisch.

Laag alcoholvolume, rijk aan smaak

Met de nieuwe Adriaen Brouwer Bioblond speelt Brouwerij Roman in op de vraag naar een bio degustatiebier met een lager alcoholvolume maar zonder dat het inboet op smaak. In 2018 lanceerde Brouwerij Roman uit Oudenaarde de Adriaen Brouwer Tripel en Adriaen Brouwer Oaked. Beide 100% biologisch en respectievelijk negen en tien graden alcoholvolume. “Maar we merken een stijgende vraag naar een alternatief met een lager alcoholvolume”, vertelt bestuurder Lode Roman. “Alcohol is een belangrijke drager van aroma en daar ligt net de uitdaging die onze brouwers aangingen: een lekker bier creëren met lager alcoholvolume én tegelijk met veel smaak”.  

“Hoewel ze qua alcoholvolumes vergelijkbaar zijn is dit geen pilsbier”, vult Carlo Roman aan. “De Adriaen Brouwer Bioblond is een toegankelijke en smaakvolle doordrinker met dat tikkeltje meer. De neus is fris en licht kruidig, de smaak volmondig met een aangename pareling met een aangename bitterheid die doet verlangen naar de volgende slok”.

Biologisch brouwen

Bij Brouwerij Roman stroomt al sinds 1545 bier uit de ketels. Carlo en Lode Roman zijn de 14de generatie aan het hoofd van de brouwerij. Maar ook een bedrijf met bijna 500 jaar geschiedenis moet vooruit kijken. “Als we er nog 500 jaar willen aan toevoegen moeten we zorg dragen voor onze omgeving. Onze geliefde bierindustrie is uiterst kwetsbaar voor klimaatverandering. Bier is een natuurlijk product en essentiële ingrediënten zoals hop en mout zijn gevoelig voor droogte en hoge temperaturen. De keuze om biologisch te brouwen ligt in lijn met ons streven om van ‘veld tot glas’ onze milieu-impact te verkleinen.” verklaart Carlo. “Het is een positief verhaal: onze nieuwe Adriaen Brouwer Bioblond is het beste bewijs dat smaakvol en verfrissend bier brouwen perfect mogelijk is met ingrediënten van zuiver biologische oorsprong” besluit Lode Roman.

Ontdek Adriaen Brouwer Bioblond

De nieuwe Adriaen Brouwer Bioblond proeven? Ontdek 'm in onze Blonde Bieren Box of koop jouw degustatieset in één van de deelnemende winkels.