Roman Tasting Session: bier & kaas

Na het succes van de eerste Roman Tasting Session met als thema 'Bier & kaas' kan je ook dit jaar genieten van enkele heerlijke smaakcombinaties, voorgesteld door kaasmeester Luc Callebaut en brouwmeester Jozef Snauwaert. Noteer alvast 21 en 28 maart in je agenda! 

Roman tasting session: Bier & kaas

Wie dacht dat bij een lekker stukje kaas enkel wijn geserveerd kan worden... think again! Bier past namelijk even goed - of zelfs beter - bij kaas! Elk bier heeft een bepaalde bitterheid en het is net dat bittertje die de combinatie met kaas zo heerlijk maakt. Makkelijk gezegd, maar kom vooral zelf proeven waarom bier en kaas een 'match made in heaven' is! 

Gastsprekers: Luc Callebaut & Jozef Snauwaert

Niemand minder dan kaasmeester Luc Callebaut (1e kaasmeester van België 2008) komt op 21 en 28 maart uitleggen waarom de kazen die hij zorgvuldig selecteerde zo goed samengaan met onze bieren. Naast kaasmeester is Luc, samen met zijn vrouw Nathalie Vanhaver (Wereldkampioene kaasmeester 2017), ook meester kaasrijper. In eigen rijpingscellen rijpen ze al hun kazen zelf tot ze op hun toppunt van smaak zijn!

Een woordje uitleg over de bieren krijg je van Jozef Snauwaert. Ook niet van de minste als je weet dat Jozef 40 jaar lang werkzaam was in de brouwerij, waarvan 30 jaar als brouwmeester. De perfecte man dus om jullie alles te leren over de smaken en aroma's van onze bieren! 

Praktisch

Wanneer?

Donderdag 21 en 28 maart:

  • 18 uur - 19 uur: rondleiding in de brouwerij (optioneel)
  • 19.30 uur - 22 uur: kaas- en bierdegustatie 

Waar?

Brouwerij Roman - Hauwaart 105, 9700 Oudenaarde

Reserveren is verplicht en kan alleen door een e-mail te sturen naar visit@roman.be met daarin vermeld:

  • naam, telefoonnummer en het aantal personen
  • het al dan niet deelnemen aan de rondleiding vooraf 

Deze tasting session, inclusief brouwerijbezoek en degustatie van 7 kazen met bijhorende bieren, komt op €30 per persoon. Betalen gebeurt ter plaatse en kan zowel cash als met bancontact. 

OPGELET: De plaatsen zijn beperkt! We aanvaarden maximum 30 personen per avond. Snel reserveren is de boodschap!