Foodpairing: Gentse Strop - Kabeljauw met kruidenkorst & mosterdsaus

Steeds vaker verkiest men tijdens het eten een goed glas bier boven het traditionele glas wijn. Bier is dan ook uitermate geschikt om te serveren bij of om te verwerken in een gerecht! Bij dit recept doen we beide: Gentse Strop is dan ook een perfecte partner voor kabeljauw! 

INGREDIËNTEN (4 pers.)

  • 600 gram kabeljauwhaasje 

Voor de crumble:

  • 60 gram panko
  • 60 gram platte peterselie (fijngehakt)
  • 45 gram boter
  • 0,5 el mosterd
  • 1 teentje look

Voor de saus:

  • 2 sjalotten (fijngesneden)
  • 1 blad laurier, peterseliestengels
  • 1 flesje Gentse Strop
  • 3 dl. visfond
  • 3 dl. room
  • Lepel mosterd
  • Peper & zout

 

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Meng alle ingrediënten voor de crumble door elkaar
  • Leg de vis in een ingevette ovenschaal en breng op smaak met peper en zout
  • Bedek de vis met de crumble en zet 10 min in de oven tot de crumble mooi goudgeel en krokant is

saus:

  • Stoof de sjalotten, laurier en peterselie zacht aan in boter, blus met de Gentse Strop en laat het tot de helft inkoken. 
  • Voeg de fisfond toe, laat nog even inkoken, voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. 
  • Werk de saus af met mosterd, peper en zout

Serveer eventueel met gestoofde spinazie en quinoa én met een Gentse Strop!