Koen (53), chauffeur

"Als het kan, blijf ik hier tot aan mijn pensioen. Brouwerij Roman is een familiebedrijf waar je goed materiaal krijgt om mee te werken. Op de collega’s kan je altijd rekenen en er valt ook te praten met de bazen. Er wordt altijd naar je geluisterd.”

"Al 8,5 jaar vervoer ik de bestellingen van de brouwerij naar de klanten. Een droomjob! Na jaren werken in de bouwsector kwam ik bij Brouwerij Roman terecht. Als ik eerder had geweten hoe tof deze job is, was ik nooit in de bouwsector begonnen. Elke avond ontvangen we een overzicht van de klanten die we daags nadien moeten bedienen. We bespreken dan samen met de chef hoe we de reis zullen indelen. We houden daarbij rekening met de openings- of sluitingsuren en wensen van de klanten. Het kan dus zijn dat we de ene dag heel vroeg of de andere dag wat later vertrekken." 

"Eens aangekomen bij de klant is het tijd om de levering te lossen. Dat gebeurt door onszelf of door de klant. Vervolgens wordt het leeggoed opgeladen en kan ik verder naar de volgende klant. Als chauffeur heb je veel vrijheid, dat maakt de job zo mooi. Een pauze neem je, rekening houdend met de rij- en rusttijden, waar en wanneer je wilt. Zo heb ik een vast plekje waar ik even stop als ik onderweg ben naar Virton in Wallonië. Na een lange rit van vier uur is het zalig om op een mooi plekje te pauzeren. Je kan er de vogeltjes horen fluiten en de natuur is er fantastisch.”

Wil je ook aan de slag bij Brouwerij Roman? Ontdek hier al onze vacatures!