30 jaar Ename: Gezegend zij het nieuwe glas

We zijn ervan overtuigd dat jullie - net zoals wij - enorm uitkijken naar 8 mei: de dag waarop we eindelijk opnieuw kunnen genieten van een frisse Ename op een terrasje. Die Ename zal dan misschien nóg beter smaken dan gewoonlijk dankzij het nieuwe glas dat zorgt voor een optimale smaakbeleving!

De Ename abdijbieren werden gelanceerd in 1990 en mochten vorig jaar 30 kaarsjes uitblazen. Helaas strooide het coronavirus roet in het eten van de feestelijkheden. Daarom krijgt Ename – 31 jaar na de lancering – bij de aankomende heropening van de horeca een nieuw, uniek glas dat zorgt voor een optimale smaakbeleving.

Unieke vorm

Het glas onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn unieke vorm: De gekende nis in het Ename logo diende als inspiratie voor de vorm van de kelk: draai de nis om en je krijgt de mooie, open vorm van het nieuwe glas. Het meest opvallende element aan het glas is het bijzondere voetstuk, waar opnieuw de nis in verwerkt zit. Alle elementen samen zorgen ervoor dat het glas een pak eleganter oogt dan het vorige. 

Optimale smaakbeleving, zowel thuis als op café

Bij het degusteren van bier worden verschillende zintuigen geprikkeld. Niet alleen de smaak- maar ook de reukzin is hierbij heel belangrijk. Zo bepalen de vorm en de grootte van de opening van het glas mee welke aroma's er waargenomen worden tijdens het proeven. Door de open vorm van het glas komen alle aroma's mooi vrij waardoor de Ename abdijbieren optimaal tot hun recht komen. Een leuk extraatje is de toevoeging van de gegraveerde nis onderin het glas: die zorgt voor schuimstabiliteit en levendigheid in het bier door een voortdurende stroom van koolzuur. Een mooie schuimkraag en voldoende bubbels zijn dus verzekerd! Het glas is beschikbaar in 33cl en 25cl, genieten kan dus zowel thuis als op café (van 't vat)!

Bestel de nieuwe Ename glazen

Wil jij als één van de eersten het nieuwe Ename glas ontdekken? Bestel ze nu en geniet optimaal van jouw favoriete Ename abdijbier!