5 tips voor een geslaagde staycation

2020 is het jaar van de staycation. Veel Belgen kiezen er bewust voor om de vakantie in eigen land door te brengen. Gelukkig heeft België heel wat moois én lekkers te bieden. Bovendien kunnen we op deze manier de Belgische horeca een hart onder de riem steken. Voor wie nog op zoek is naar enkele sportieve, culturele, ontspannende of smakelijke activiteiten, geven we graag 5 tips voor een geslaagde thuisvakantie!

1. Verken de Vlaamse Ardennen met de fiets

De Vlaamse Ardennen staat gekend als wandel- en fietswalhalla met haar vele groene landschappen, koppige kasseistroken en zware beklimmingen. Echte wieler- en Ename fans kunnen trouwens de heuvels bedwingen in onze stijlvolle Ename wieleroutfit! En niet te vergeten: na de inspanning volgt de ontspanning met een lekker frisse Ename ;-)!

2. Bezoek Brouwerij Roman

Op uitstap in Oudenaarde en omstreken? Breng onze brouwerij dan zeker een bezoekje! In juli en augustus is een bezoek mogelijk op zaterdag en zondag met max. vijftien personen per tijdslot (10 uur, 13 uur of 15 uur). Na de rondleiding met gids kan je enkele Roman biertjes degusteren. Leuk extraatje: iedere bezoeker krijgt een lekker geschenk mee om thuis verder te genieten. Prijs: €10/persoon.

3. Ontdek authentiek Oudenaarde

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Oudenaarde? Dan ben je bij het MOU - of Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen -  aan het juiste adres! In het Centrum Ronde van Vlaanderen leer je dan weer alles over 'Vlaanderens Mooiste'. Ontdek je de stad liever op je eentje? Maak dan een gezellige stadswandeling waarbij je verschillende cultuurhistorische gebouwen op je route tegenkomt! Genoeg cultuur opgesnoven? Hou dan even rust op één van de vele terrasjes die de markt rijk is! 

4. Bier & Food: haal de kok in je naar boven

Een staycation geeft je de perfecte kans om te experimenteren in de keuken en eindelijk die gerechten klaar te maken waar je anders nooit toe komt. Wil je een echt vakantiegevoel creëren? Maak dan je favoriete gerecht klaar uit het buitenland zoals een Thaïse curry. Ga op zoek naar passende biercombinaties om het gerecht naar een (nog) hoger niveau te tillen. We geven je alvast mee dat Ename Pater perfect past bij een spicy curry. O ja, koken als een pro doe je trouwens in onze hippe Roman jeansschort ;-). 

5. Waan je in het Zuiden van Frankrijk met de Ename Petanque set

Op zoek naar een leuke activiteit op een mooie zomeravond? Wat dacht je van een spelletje petanque?! Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is jouw bubbel van vrienden en/of familie, een setje petanqueballen van Ename en een fris gekoelde Ename om tussen het spelen door van te genieten. Je kan petanque spelen op een speciaal aangelegd terrein maar het kan even goed gewoon gezellig in de tuin. En geloof ons, je waant je meteen in het Zuiden van Frankrijk tijdens een partijtje petanque...