6 bierevenementen die je zeker niet mag missen in 2019!

Nergens beleef je bier zoals in België! Het bewijs? De vele tientallen evenementen die georganiseerd worden waarbij bier een belangrijke rol, zo niet de hoofdrol speelt. En niet onterecht: we mogen immers trots zijn op ons immaterieel cultureel erfgoed! Brouwerij Roman is natuurlijk ook dit jaar aanwezig op, of in sommige gevallen (mede-)organisator van een aantal niet te missen bierevenemten!

Brugs Bierfestival: 2-3/02

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari gaat de 12e editie van het Brugs Bierfestival door. Voor Brouwerij Roman het eerste bierfestival van het nieuwe jaar! Meer dan 80 brouwerijen laten je kennis maken met meer dan 400 verschillende bieren. Het evenement is over de jaren heen zodanig gegroeid dat het doorgaat op drie verschillende locaties: naast de stadshallen en een hal op de markt is er dit jaar ook een tent op de Burg. Brouwerij Roman kan je vinden in de stadshallen.

 

Bierfestival Ronse: 16-17/03

Op 16 en 17 maart organiseert de Passage in Ronse voor de tweede keer een bierfestival waar lokale brouwers uit de Vlaamse Ardennen en Henegouwen hun bieren presenteren aan de bezoekers. Tijdens dit gezellige festival krijg je zeker de kans om de Roman bieren al proevend beter te leren kennen! Bezoekers betalen €2,5 toegang, inclusief bierglas. Jetons kosten €1,5.  

Zythos bierfestival: 27-28/04

Het Zythos Bierfestival (ZBF) gaat ook dit jaar door in de Brabanthal in Leuven op zaterdag 27 en zondag 28 april. Net als vorig jaar is er plaats voor 88 standen, bezet door een honderdtal brouwerijen en bierfirma's waaronder Brouwerij Roman! In ruil voor jetons kan je aan de verschillende standen proeven van de verschillende bieren.  

Adriaen Brouwer Bierfeesten: 28-30/06

De Adriaen Brouwer bierfeesten in Oudenaarde gaan steevast door het laatste weekend van juni. En zoals de naam reeds doet vermoeden, kan je tijdens dit 3-daags gratis festival niet alleen genieten van de vele optredens maar ook van een fris Adriaen Brouwer - of ander Roman - biertje! Vorig jaar stonden onder meer Daan, Het Zesde Metaal en Niels Destadsbader op het programma. Zeker de moeite waard dus om het laatste weekend van juni eens af te zakken naar Oudenaarde!

Brouwerijconcerten: elke woensdag in juli

Als je houdt van een stevige portie muziek in combinatie met een verfrissend biertje en dit op een unieke locatie, dan mag je de 18e editie van de brouwerijconcerten bij Brouwerij Roman zeker niet missen! Iedere woensdag van juli brengt een andere band letterlijk leven in de brouwerij. Wie we dit jaar op ons podium verwelkomen, gaan we nog niet verklappen, maar het belooft opnieuw een topeditie te worden!

Belgian Beer Weekend: 6-8/09

Van 6 tot 8 september wordt de 21e editie van het Belgian Beer Weekend georganiseerd. Dit unieke bierfestival gaat door op de grote markt van Brussel en is alleen daarom al een bezoekje waard! Zo'n vijftig brouwerijen, waaronder Brouwerij Roman, stellen er hun assortiment voor. De toegang is gratis, de degustaties zijn betalend.