Adriaen Brouwer: Meester van emoties

Van 15 september t.e.m. 16 december organiseert het MOU (Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen) een tentoonstelling rond het œuvre van de - onterechte - vergeten Vlaamse Meester Adriaen Brouwer. Naar aanleiding van die tentoonstelling stelt Bouwerij Roman haar deuren ook op zondag (en dus 7/7!) open voor bezoekers zolang de tentoonstelling loopt! 

Adriaen Brouwer - Meester van emoties

Adriaen Brouwer werd omstreeks 1604 geboren in Oudenaarde. De geboortestad van Brouwer is dan ook dé perfecte locatie om voor het eerst (een groot deel van) zijn werken samen te brengen. Brouwer, vooral bekend om zijn volkse & alledaagse taferelen, kende een bewogen leven waarin zijn vrije zeden en avontuurlijk karakter centraal stonden… En daarin kon bier natuurlijk niet ontbreken! Brouwers werken kunnen nog tot 16 december bewonderd worden in het MOU museum in Oudenaarde.

Bezoek Brouwerij Roman 7/7

Zolang de Adriaen Brouwer tentoonstelling loopt (16/12/2018), opent Brouwerij Roman 7/7 haar deuren voor bezoekers! Van maandag tot vrijdag kunnen groepen van minimum vijftien personen de brouwerij bezoeken. Op zaterdag en zondag zijn er gegarandeerde rondleidingen om 10 uur en om 14 uur en is er geen minimumaantal vereist. Na de rondleiding volgt een uitgebreide degustatie waarbij de Adriaen Brouwer bieren uiteraard ook geproefd kunnen worden! 

 

Limited edition Adriaen Brouwer 75cl

De Adriaen Brouwer Tripel en Adriaen Brouwer Oaked, de laatste twee nieuwe bieren binnen het Adriaen Brouwer gamma, zijn nu ook tijdelijk verkrijgbaar in flessen van 75cl. De flessen zitten verpakt in een originele wikkel met één van Brouwers werken en zijn verkrijgbaar in het MOU, bij de Oudenaardse drankenhandelaars en in de brouwerij zelf. Daarnaast is er ook een nieuwe stijlvolle houten geschenkkoffer van Adriaen Brouwer. In de koffer zit één fles Adriaen Brouwer Oaked 75cl, één fles Adriaen Brouwer Tripel 75cl en het nieuwe Adriaen Brouwer glas. Wees er snel bij, want op is op ;-)!