Brouwerij Roman organiseert eerste 'Roman tasting session'

Donderdagavond 29 maart organiseert Brouwerij Roman voor het eerst een 'Roman tasting session' met als thema bier en kaas. Na een rondleiding in de brouwerij is het tijd om je smaakpapillen te verrassen met enkele unieke smaakcombinaties, samengesteld door kaasmeester Luc Callebaut op basis van het Roman gamma. 

 

 

 

Kaas en bier... is plezier!

Wie denkt dat kaas en wijn een niet te overtreffen combinatie is, heeft duidelijk nog nooit gekozen voor kaas met een bijpassend biertje. Kaas en bier is nochtans 'a match made in heaven'... Elk bier bezit namelijk een bepaalde bitterheid, waardoor het heel goed samengaat met kaas. Deze eerste Roman tasting session is dan ook het uitgelezen moment om deze geslaagde smaakcombinatie uit te proberen. 

Kaasmeester Luc Callebaut

Niemand minder dan kaasmeester Luc Callebaut (1e kaasmeester van België 2008) komt op 29 maart uitleggen waarom de kazen die hij zorgvuldig selecteerde zo goed samengaan met onze bieren.

Luc Callebaut is al jaren gepassioneerd door kaas en het vak. Naast kaasmeester is hij, samen met zijn vrouw Nathalie Vanhaver (Wereldkampioene kaasmeester 2017), ook meester kaasrijper. In eigen rijpingscellen rijpen ze al hun kazen zelf tot ze op hun toppunt van smaak zijn!

 

Praktisch:

Wanneer

Donderdag 29 maart:

  • 18 uur - 19 uur: rondleiding in de brouwerij (optioneel, te vermelden bij reservatie!)
  • 19.30 uur - 22 uur: kaas- en bierdegustatie 

Waar

Brouwerij Roman - Hauwaart 105, 9700 Oudenaarde

Reserveren

Reserveren is verplicht en kan alleen door een e-mail te sturen naar visit@roman.be met daarin vermeld:

  • naam, telefoonnummer en het aantal personen
  • het al dan niet deelnemen aan de rondleiding vooraf 

Deze tasting session, inclusief brouwerijbezoek en degustatie van 7 kazen met bijhorende bieren, komt op €30 per persoon. Betalen gebeurt ter plaatse en kan zowel cash als met bancontact. 

OPGELET: De plaatsen zijn beperkt! We aanvaarden maximum 30 personen voor deze bier- en kaasavond. Snel reserveren is dus de boodschap!