Brouwerij Roman valt in de prijzen op internationale bierwedstrijden

Op donderdag 13 september zijn in het Duitse München de winnaars bekendgemaakt van de ‘European Beer Star competition 2017’. Brouwerij Roman is maar liefst twee keer in de prijzen gevallen: brons voor de Rebelse Strop en zilver voor de Roman Pils. Op 10 augustus werd de Ename Pater ook al bekroond tot Country winner tijdens de prestigieuze World Beer Awards in Londen.

Brons en zilver op European Beer Star Competition 2017

De European Beer Star Competition reikt sinds 2004 jaarlijks awards uit aan de beste en meest karaktervolle bieren wereldwijd. Niet enkel Europese brouwerijen mogen dus deelnemen, maar elke brouwerij die bier brouwt volgens de Europese traditie kan meedingen naar een award binnen één van de 60 categorieën.

Dit jaar nam een recordaantal van 2.151 bieren uit 46 verschillende landen deel aan de wedstrijd. De jury bestond uit een panel van internationale bierexperts dat de bieren blind proefde. Brouwerij Roman won zo met de Rebelse Strop een bronzen award binnen de categorie ‘New Style Saison’ en met de Roman Pils een zilveren award binnen de categorie ‘European-Style Mild Lager’.

De Rebelse Strop is het nieuwste bier van Brouwerij Roman. Hiervoor maakten onze brouwers voor het eerst gebruik van wilde Brettgist, wat resulteert in een sterk donkerblond bier met tegendraads temperament. De Roman Pils daarentegen wordt reeds gebrouwen sinds 1945 maar onderging begin dit jaar een complete rebranding. “Ondanks de stijgende aandacht voor speciaalbieren blijft Brouwerij Roman dus ook trouw aan haar traditie met het brouwen van een kwaliteitsvolle pils”, licht Carlo Roman toe. “Een award voor ons nieuwste speciaalbier én onze pils is dan ook een mooie erkenning van de geleverde inspanningen.”

Ename Pater Country Winner op World Beer Awards

Ook onze Ename Pater viel al in de prijzen. Op 10 augustus mocht hij tijdens de World Beer Awards, één van de belangrijkste biercompetities ter wereld, de titel van Country Winner in ontvangst nemen in de categorie ‘Golden’.  Ook bij deze wedstrijd werden de deelnemende bieren blind geproefd door een jury, bestaande uit internationale bierexperts.

De Ename Pater (5,5% Vol alc.) is een verrassend licht en smaakvol abdijbier. Onze brouwers lieten zich voor dit bier inspireren door het gebruik van de vroegere monniken. Zij brouwden immers bier met een lager alcoholvolume voor eigen gebruik om zo helder van geest te blijven. De Ename Pater heeft een hoppige smaak door de dry hopping toegepast aan het einde van het brouwproces.