Brouwerij Roman valt drie keer in de prijzen op World Beer Awards

Woensdag zijn de winnaars van de ‘World Beer Awards’ bekend gemaakt in Londen. Brouwerij Roman viel maar liefst drie keer in de prijzen: brons voor Adriaen Brouwer Oaked in de categorie ‘Flavoured - Wood Aged’, zilver voor Ename Pater in de categorie ‘Pale Beer - Belgian Style Blonde’ en Sloeber IPA werd bekroond tot Country Winner in de categorie ‘IPA'.

World Beer Awards

De World Beer Awards behoren tot de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld en bekronen jaarlijks de beste bieren binnen alle internationaal erkende stijlen. Dat Brouwerij Roman met drie bieren een prijs pakt, is een prachtige erkenning voor ons vakmanschap en dagelijkse inzet, zegt bestuurder Carlo Roman.

Brons voor Adriaen Brouwer Oaked

Adriaen Brouwer Oaked won een bronzen award binnen de categorie 'Flavoured - Wood Aged'. Zoals de categorie al doet vermoeden, heeft dit degustatiebier van 10% alcoholvolume een subtiele houttoets, afkomstig van houtsnippers van eikenhouten whisky- en sherryvaten die worden toegevoegd aan het bier. Daarnaast is het bier 100% biologisch, wat betekent dat alle ingrediënten die gebruikt worden om het bier te brouwen op biologische wijze geteeld worden. 

Zilver voor Ename Pater

Ename Pater wist een zilveren award in de wacht te slepen binnen de categorie 'Pale Beer - Belgian Style Blonde'. Dit ongefilterd abdijbier is verrassend licht (5,5% Vol. alc) en smaakvol. Geïnspireerd door de vroegere monniken, die bier brouwden met een lager alcoholvolume voor eigen gebruik, ontwikkelden de brouwers van Brouwerij Roman dit hoppige biertje. Met deze award breidt Ename Pater haar palmares verder uit. In 2017 werd het bier op dezelfde World Beer Awards nog uitgeroepen tot beste bier van België in de categorie 'Golden'. 

Sloeber IPA Country Winner

De derde award ging naar Sloeber IPA, dat verkozen werd tot beste IPA (Indian Pale Ale) van België binnen de categorie 'IPA'. Sloeber IPA bevat vier hopsoorten: Magnum, Citra, Amarillo & Simcoe. Hierdoor krijg je een verfrissend en fruitig hopbitter bier dat toch zeer toegankelijk is (IBU: 40).