Mooi weer in Gent: 4 must do's

Gent bloeit helemaal open bij mooi weer... Gezellig keuvelen aan de Gras- of Korenlei, genieten op één van de vele terrasjes of een boottochtje maken op de Leie. Mogelijkheden zat voor een ontspannend dagje Gent én om de stad beter te leren kennen. Ontdek hier onze vier must do's!

1. Geniet van een boottocht op de Leie

Niets leuker dan onder een stralende zon een boottochtje te maken op de Leie. Je komt er niet alleen volledig van tot rust, maar je ontdekt ook nog eens de grootste bezienswaardigheden van de stad! Zo vaar je onder meer langs het Gravensteen, de Gras- en Korenlei en de Stroppendrager in het Prinsenhof, de geboorteplaats van Keizer Karel. De Gentse Strop is een eerbetoon aan die fiere Gentenaars, ook wel 'Stroppendragers' genoemd, die weigerden te plooien voor de tirannie van Keizer Karel.

2. Ontspan op één van de vele terrasjes

Als de zon zich laat zien, duurt het niet lang voor de Gentse terrassen vol zitten. Gelukkig barst Gent van de gezellige cafeetjes en terrasjes. Als echte bierstad telt Gent ook enkele biercafés... en daar mag Gentse Strop niet ontbreken! Dé uitgelezen kans om bij je volgende bezoek aan Gent te proeven van een frisse Gentse of Rebelse Strop! 

3. Maak foto's van de 'Gentse torenrij'

De skyline van Gent wordt gekenmerkt door drie grote, middeleeuwe torens: De Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. De drie torens zijn op één rij gebouwd en worden ook wel 'de Gentse torenrij' genoemd. De torens staan symbool voor de rijkdom van de stad tijdens de middeleeuwen. Tip voor een volgend bezoek aan Gent: vanop de Sint-Michielsbrug kan je prachtige foto's maken van de Gentse torenrij! Kan jij het beter dan wij? Give it a shot! 

4. Heerlijk vertoeven aan de Gras- en Korenlei

Bekijk je de bootjes op de Leie liever vanaf de zijlijn? Dat kan perfect vanop de Gras- of Korenlei. Voor Gentenaars the place to be op een warme lente- of zomerdag. Maar ook als bezoeker is dit hét ideale plekje om een rustpauze in te lassen, gezellig bij te kletsen en te genieten van een Gentse Strop. Santé!