Nieuw: Rebelse Strop

Brouwerij Roman is fier op zijn nieuwste bier: de Rebelse Strop (6,9% vol alc.). Vijf jaar na de succesvolle lancering van de Gentse Strop vonden we dat het hoog tijd werd dat dit blonde speciaalbier een klein broertje kreeg. De Rebelse Strop mag dan wel net zo fier en koppig zijn als zijn grote broer, zijn weerbarstige temperament maakt hem toch heel apart.  

Wat maakt de Rebelse Strop zo uniek?

Onze brouwers hebben ervoor gekozen om het met de Rebelse Strop over een andere boeg te gooien. Ze zijn namelijk aan de slag gegaan met een niet alledaagse, wilde gist: de Brettgist. Deze eigenzinnige gistsoort zorgt ervoor dat het bier zich verder blijft ontwikkelen, zelfs na het bottelen. Brett is een moeilijk te controleren gisttype en volgt, zoals de naam Rebelse Strop al doet vermoeden, niet braaf de regeltjes maar doet gewoon zijn eigen ding. De Rebelse Strop heeft dus zeker zijn naam niet gestolen!

"Met wilde gist voor een tegendraads temperament. Koppig bier dat indruk maakt."

Dankzij de Brettgist evolueert de smaak van het bier doorheen de tijd. Zo zal een jonge Rebelse Strop een meer ontstuimige, complexere smaak krijgen: fruitig, hopbitter en met een licht zuurtje. Een Rebelse Strop van enkele maanden oud krijgt een iets zachtere, rondere smaak. Ook de geur verandert mee: aardse aroma’s vullen eerst de neus om vervolgens plaats te maken voor een licht fruitige geur. 

 

Familie van... 

Rebelse Strop behoort tot de familie van de Gentse Strop. Je kan hem als het ware zien als 'het kleine broertje' van de Gentse Strop. Net zoals zijn grote broer is het een sterk blond bier met heel wat karakter. Fier als de Gentenaars, die in de tijd van Keizer Karel weigerden te plooien voor de tirannie. De strop is tot op vandaag nog steeds het symbool van hun weerstand. De Rebelse Strop staat dan ook voor een koppig bier dat indruk maakt. 

... maar toch anders

Het grote verschil tussen beide broers is dat onze brouwers bij de Rebelse Strop gewerkt hebben met de wilde Brettgist. Daarnaast werd ook de techniek van dry hopping toegepast. Bij dry hopping wordt de hop in de gistingsfase toegevoegd, waardoor het bier een heerlijk aroma en een fantastische smaak krijgt. 

Musketon

Gentse Strop en Rebelse Strop zijn beide fiere Gentse bieren. Voor het artwork van de Rebelse Strop werd er dan ook bewust gekozen om met een fiere Gentse illustrator samen te werken: Musketon. Niet zomaar de eerste de beste grafische ontwerper, want deze jonge artiest heeft onder andere al projecten gedaan voor Mazda, Nike en Dj Steve Aoki. 

In het ontwerp van de Rebelse Strop en de Gentse Strop kan je ook duidelijk zien dat ze verwant zijn met elkaar: daar waar Gentse Strop met zilver werkt, ging Musketon aan de slag met koper voor het ontwerp van de Rebelse Strop; een perfect match met het donkerblonde bier! 

 

 

 

 

Rebelse Strop is verkrijgbaar vanaf 15 september!