Gentse Strop

Fier. Blond. Bier. Ons bier spreekt, Gentse Strop staat voor het rebelse karakter van de legendarische stroppendragers. Al 14 generaties zetten we deze Gentse fierheid voort, resulterend in Fier, Blond, Bier.

In 1540 was er een Keizer Karel die de Gentenaars kaal wou plukken. De fiere Gentenaars wilde niet betalen, dus moesten ze met een strop om hun nek door de straten lopen. Hoewel ze een kopke kleiner gemaakt zijn, blijft hun Gentse vechterslust nog altijd voortbestaan.

Al 14 generaties lang zet Roman het rebelse karakter van de stroppendragers voort, met een fier blond bier als resultaat.

Ons bier is anders dan anders en dat proef je.

Fruitige complexe aroma’s van banaan en citrus komen je neus tegemoet, evenals de geur van kruiden, gist, honing en zoete mout. Na de eerste slok een verfrissend mondgevoel, een aangename moutaanzet gevolgd door kruidige en gistige toetsen. Onze fiere blonde heeft een medium lange afdronk met een ingetogen milde hopbitterheid. 

De Stroppendragers

Gentse Strop dankt zijn naam aan de fiere Gentenaars, bijgenaamd “stroppendragers”. Toen de Gentenaars in 1540 weigerden extra oorlogsbelastingen te betalen, liet Keizer Karel de notabelen van Gent rondgaan met een strop rond de nek, als teken dat ze de galg verdienden. Tot op vandaag is de strop het symbool van fiere weerstand tegen elke vorm van tirannie en misplaatste autoriteit. Gentse Strop is een eerbetoon aan iedereen die fierheid herbergt in z’n ziel.

Tasting

Geur/aroma’s: Vrij complexe neus met hinten van fruit (banaan, citrus), kruiden, gist, honing en zoete mout.

Smaak: Verfrissend mondgevoel, aangename moutzoete aanzet gevolgd door kruidige en gistige toetsen, een medium lange afdronk met een ingetogen milde hopbitterheid.

 

Ontdek 'm in onze webshop in de Discovery Box of de Blonde Bieren Box.

Alcohol

6,9% Vol alc.

Verpakking

Fles: 33 cl / 75 cl

Vat: 20 liter

Aanbevolen Schenktemperatuur

6 à 8 ° Celcius

Foodpairing

Asperges op Vlaamse wijze, vis, kalfsgebraad

Andere Gentse Strop

6,9%

Rebelse Strop

geschenkverpakking_Gentse_Strop

Gentse Strop degustatieset

2 flesjes Gentse Strop 33cl + 1 glas 33cl

Ons volledig productaanbod

5,0%

Adriaen Brouwer

9,0%

Adriaen Brouwer Tripel

10,0%

Adriaen Brouwer Oaked

5,5%

Ename Pater

6,6%

Ename Blond

6,6%

Ename Dubbel

6,0%

Ename Rouge

8,5%

Ename Tripel

6,9%

Rebelse Strop

7,5%

Sloeber

7,5%

Sloeber IPA

5,0%

Roman Pils

5,0%

Roman Blanche

5,6%

Roman Black Label